Life is sweet
0 Kommentarer
Prinsess CupCakes
Till muffinsen behöver du:
♥ 3 ägg
♥ 2 1/2 dl ströstocker
♥ 100 g smör
♥ 1 dl mjölk
♥ 2 1/2 dl vetemjöl (jag gjorde även en sats
med glutenfritt mjöl från finax
och det blev minst lika
bra som med vanligt vetemjöl)
♥ 1 dl hackad vit choklad
♥ 1/2 tsk vanlijsocker
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 1 nypa flingsalt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken.
Blanda dom torra ingredienserna i en separat bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
Tillsätt den hackade chokladen. Ett tips är att fin hacka den ordentligt så dom stora tjocka bitarna
bara hamnar i vissa muffinsar och på botten.
Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll till 2/3 delar med smet.
Grädda i mitten på ugnen i 15-16 minuter och låt svalna på galler.
Om du kör på glutenfritt mjöl kan dom behöva stå inne någon minut längre, men
inte för länge då dom kommer bli sega eller hårda istället.
Till frostingen behöver du:
♥ 80 g philadelphia ost.
♥ 50 g rumstempererat smör
♥ 200 g florsocker (ca 2 dl)
♥ 1 msk vanlijsocker
♥ 3 msk hallon/bland saft
♥ karamellfärg
Gör såhär:
Vispa smör, florsocker, vanlijsocker och saften till en krämig massa.
Vispa sedan ner philadelphia och ev. karamellfärg om så önskas.
Jag använde mig av några droppar röd färg för att få en fin rosa, prinsess färg.
Garnera muffinsarna när dom svalnat och låt fantasin flöda :)
Lycka till!

Trackback